2016 m. liepos 5 d., antradienis

Drėgnas obuolių pyragas

 Dalinuosi papraščiausio obuolių pyrago receptu, skirtu vaikams ir ne vaikams :). Mūsų šeimai jis labai patiko ir buvo suvalgytas kone vienu kartu.

Ingredientai:

  • 3 didesni obuoliai;
  • 1-2 kiaušiniai;
  • 85 g. sviesto (nors kitą kartą dėčiau 50 g.);
  • 3 v.š. cukraus;
  • truputį vanilinio cukraus ar vanilės sėklyčių;
  • 5 nubraukti v.š. miltų;
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.


Eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 200 laips. C.
Sviestą išlydyti prikaistuvyje ar garų vonelėje. Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilinių cukrų ar sėklytes vanilės, druską ir viską gerai išmaišyti. Į tą patį dubenį supilti tirpintą sviestą, suberti sijotus miltus ir kepimo miltelius ir dar kartą viską išmaišyti.
Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais, tada suberti į paruoštą tešlą ir sumaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti tešlą ir kepti apie 30 min.

1 komentaras:

  1. Labai aciu uz si recepta!! Is tikruju nuostabus, dregnas ir skanus pyragas! Pirma karta kepiau is nurodyto kiekio ingredientu - pyragas dingo net nepastebejus :) vakar kepiau is dvigubo kiekio - liko vos pora gabaliuku :) O turbut geriausias ivertinimas - vyras, kuris nevalgo saldumynu, didziaja dali ir sukirto kartodamas kaip skanu :) Nuo saves dar gardinau ziupsneliu cinamono. ACIU!

    AtsakytiPanaikinti