2016 m. liepos 2 d., šeštadienis

Makaronai su žaliųjų žirnelių padažu

Šis rytas buvo ankstyvas, kėliausi kaip visada labai anksti ir ryte matyt buvau viena pirmųjų pirkėjų vietiniame turgelyje, pirkau žirnelių savo mažosios pusryčiams, nes vakar įsigijome labai mielą knygą "Samčio burtai", iš pradžių kiek gailėjau pinigų šiam reikalui, bet paskui supratau, kad mums jos reikia. Tad dalinuosi receptu iš šios knygos:

Ingredientai:


  • dvi saujos makaronų, formą rinkitės kokią tik norit, originaliame recepte buvo kaspinėliai, aš leidau savo damai išsirinkti iš namie buvusiųjų rūšių;
  • druskos makaronų virimui;
  • 4 v.š. žirnelių, beabejo galima naudoti ir šaldytus;
  • 2-3 v.š. grietinėlės;
  • kieto sūrio pateikimui;


Eiga:

Užvirti pasūdytą vandenį makaronams ir vadovaujantis virimo laiko rekomendacijoms, juos išvirti. Tuo metu užkaisti kitą nedidelį prikaistuvį, kuriame 5 min. virsime žirnelius. Jiems išvirus, perliejame šaltu vandeniu, dedame į smulkintuvą, įpilame grietinėlės ir suplakame į tyrę, kurią pakaitiname iki sutirštėjimo tame pačiame prikaistuvyje, kuriame virė žirneliai.
Makaronams išvirus, juos nusausiname, perliejame šaltu vandeniu ir dedame į lėkštę, šalia užpilame padažo, pabarstome šviežių žirnelių ir kieto sūrio, esant reikalui galima truputi padruskinti ir papipirinti.

P.S. mažoji suvalgė visą porciją, makaronų ir žirnelių tyrės derinys tikrai labai vykęs ir skanus, sakyčiau net turintis saldumo. Tikrai gaminsime dar ne kartą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą