2016 m. liepos 2 d., šeštadienis

Vyriški ir sotūs pusryčiai

Kad jau teko garbė šiandien anksti keltis ir daryti visiems skirtingus pusryčius, tai vyrą palepinau tikrai sočiais keptais grilyje sumuštiniais.

Ingredientai:

Bešamelio padažui


  • 1 v.š. lydyto sviesto;
  • 1-2 v.š. miltų;
  • pipirų, druskos, malto muskato, čili pipiro malto;
  • puodelio pieno (puodelis 250 ml.).


Sumuštiniams:

  • 6 riekelės baltos sumuštinių duonos;
  • čedario sūrio;
  • kieto sūrio;
  • virto kumpelio
  • karšto rūkymo šoninės;
  • bešamelio padažo.

Eiga:

Pirmiausia pasiruošiame bešamelio padažą: sviestą išlydome keptuvėje, beriame miltus ir pakepiname maišydami apie minutę, po truputį maišydami, kad nebūtų gumuliukų, pilame pieną ir kaitiname kol viskas sutirštės. Galiausiai paskaniname prieskoniais.

Sumuštinių sluoksniavimo eiga:

Baltos duonos riekeles tolygiai aptepame bešamelio padažu, dedame virto kumpelio griežinėlius, sluoksnį čedario sūrio, karšto rūkymo šoninės ir tarkuoto kieto sūrio, užvožiame kita padažu patepta riekele.
Gerai įkaitiname grilio keptuvę, aš naudojau elektrinį grilį, ten dedame paruoštus sumuštinius ir kepame kol gražiai parunda.
P.S galimas ir kitas kepimo variantas, tačiau reikalaujantis daugiau riebalų: įkaitinti keptuvę su sviestu ir į ją dėti paruoštus sumuštinius, uždengti folija ir uždėti kokį sunkesnį puodą ar keptuvę, kad tolygiai viską paslėgtų, apkepti iš abiejų pusių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą