Ingredientai:
- 1 pakelis varškės;
- 2 v.š. manų kruopų;
- 1 v.š. bulvių krakmolo;
- 1 a.š. cukraus (saldžiam variantui ) arba žiupsnelis druskos - nesaldžiam;
- 0,5 a.š. kepimo miltelių ( jei sugalvosite varškėčius kepti).
Eiga:
Užkaisti vandenį, kadangi aš dariau nesaldų variantą, tai druskos bėriau gausiau.
Dubenyje išmaišyti varškę su manų kruopom, krakmolu ir druska. Tešla gaunasi gana standi ir lengvai formuojama, jei vis tik abejojate , galite palikti "pabrinkti", kol užvirs vanduo. Tada suvynioti volelius ar tiesiog rankomis iš gautos tešlos išformuoti maždaug vienodo storumo tešlos lakštą ir jį supjaustyti.
Vandeniui užvirus, sudėti varškėčius ir nuo jų palikimo į paviršių virti ne ilgiau kaip 2 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą