Ingredientai:
- 300 g. varškės, esu naudojusi ir liesą ir 9 proc. riebumo, didelio skirtumo nepastebėjau;
- 1 kiaušinis;
- 1 trynys;
- 3 v.š. cukraus;
- 1 v.š. stipraus alkoholio;
- žiubsnelis druskos;
- 125 g. miltų:
- 0,5 a.š kepimo miltelių.
- aliejaus virimui;
- cukraus pudros pateikimui.
Eiga:
Varškę ištrinti su kiaušiniu, tryniu ir cukrumi, įpilame šaukštą alkoholio, įberti druskos ir išmaišyti.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir išsijoti į varškės masę, užmaišome tešlą.
Aliejų supilti į puodą, kuriame virsime spurgas ir gerai įkaitiname, tačiau neperkaitinti. Aš dažniausiai šiam procesui naudoju termometrą arba laukiu kol puodo dugne pradės matytis gijos.
Imame du šaukštus spurgoms formuoti. Pakabiname tešlos ir nuo šaukšto ant šaukšto darome mažą spurgą, "apglostome" šaukštais šonus,kol bus lygūs. Leidžiame spurgą į karštą aliejų ir verdame, kol gražiai paruduos.
Iškepusias spurgas dedame į popieriniu rankšluoščiu ištiestą lėkštę, kad sugertų riebalų perteklių. Apibarstome cukraus pudra.
Recepto šaltinis : http://evelinosvirtuve.blogspot.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą