Ingredientai:
- 3 didesni obuoliai;
- 1-2 kiaušiniai;
- 85 g. sviesto (nors kitą kartą dėčiau 50 g.);
- 3 v.š. cukraus;
- truputį vanilinio cukraus ar vanilės sėklyčių;
- 5 nubraukti v.š. miltų;
- 0,5 a.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 200 laips. C.
Sviestą išlydyti prikaistuvyje ar garų vonelėje. Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilinių cukrų ar sėklytes vanilės, druską ir viską gerai išmaišyti. Į tą patį dubenį supilti tirpintą sviestą, suberti sijotus miltus ir kepimo miltelius ir dar kartą viską išmaišyti.
Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais, tada suberti į paruoštą tešlą ir sumaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti tešlą ir kepti apie 30 min.
Labai aciu uz si recepta!! Is tikruju nuostabus, dregnas ir skanus pyragas! Pirma karta kepiau is nurodyto kiekio ingredientu - pyragas dingo net nepastebejus :) vakar kepiau is dvigubo kiekio - liko vos pora gabaliuku :) O turbut geriausias ivertinimas - vyras, kuris nevalgo saldumynu, didziaja dali ir sukirto kartodamas kaip skanu :) Nuo saves dar gardinau ziupsneliu cinamono. ACIU!
AtsakytiPanaikinti