2016 m. birželio 22 d., trečiadienis

Naminiai varškės rageliai ar skarelės

Ar žinote tą jausmą, kai paragauji ir prisimerki? Toks jausmas mane apėmė, kai paragavau ką tik iškeptus šiuos varškės ragelius. Jie minkšti ir nukeliantys į vaikystę, tinka ir mažiesiems valgytojams.
Nenustebkite, tešloje cukraus kaip ir kepimo miltelių nei su žiburiu nerasite, jų čia ir nereikia, nes saldumo tikrai pakanka nuo naudojamų įdarų*.

Ingredientai:

  • 200 gr. liesos varškės;
  • 100 gr.  sviesto (kambario temp.);
  • žiupsnelis druskos;
  • 150 gr. miltų. 
Įdaras* pasirinktinai:
  • tiršta uogienė ar džemas, kuris kepant neištekėtų;
  • Nuttela;
  • obuoliai skaninti cinamonu ir cukrumi.
Eiga:

Ištriname varškę ir druską su minkštu sviestu iki vientisos konsistencijos. Tada po truputį beriame išsijotus miltus. Neišsigąskite, jei tešla pasirodys kiek lipnoka, suvyniojame ją į maistinę plėvelę ar maišelį ir dedame ją 10-15 min. į šaldiklį. Pasimiltuojame stalą, dedame tešlą ir iškočiojame kuo ploniau, pjaustome trikampiais ar kvadratais, priklauso nuo to ką suksime: skareles ar ragelius. Susipjausčius skaniname įdaru. Kepame apie 200 laips. C. temp. iki 20 min., kol gražiai paruduos. Nepamirškime apibarstyti cukraus pudra, čia ji labai tinka! 
Skanaus.

P.S. Aš šiuo atveju dariau 3 skirtingus: naudojau bananų džemą, Nuttelą, ir obuolių skilteles gardintas cinamonu ir cukrumi. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą