2016 m. birželio 19 d., sekmadienis

Netradiciniai lietiniai



Manau, kad visi žinome arba bent jau turime savo numylėtų lietinių receptus. Šį kartą aš pasidalinsiu naujais atrastu, papildytu kiek neįprastu ingredientu , lietinių receptu. Mūsų šeimai jis labai patiko, lietiniai minkšti, nelūžtantys, turintys trapius kraštelius.
Iš nurodytų produktų pusryčiams pakanka 2-3 asmenims.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;
  • 3/4 stiklinės pieno (stiklinės tūris 250ml.);
  • 1/4 stiklines vandens;
  • 1 stiklinė miltų;
  • 2 v.š.nesaldintos obuolienės.


Eiga:

Lengvai paplaktus kiaušinius sumaišyti su nesaldinta obuoliene, pienu ir vandeniu ir įsijoti miltus. Viską dar kartą permaišyti,kad neliktų jokių tešlos gumulėlių ir palikti pusvalandžiui kambario temperatūroje, kad išbrinktų miltų glitimas. Tešla gaunasi tirštoka, dėl to neišsigąskite.
Įkaitinti aliejumi pateptą keptuvę, pilkite tešlos ir ją paskleiskite per visą keptuvės plotį, toli nuo viryklės nenueikite, blyneliai labai greitai kepa, apkepus vienai pusei - apverskite ir kepkite kitą.

P.S. patiekite su tokiais padažais ir įdarais, kokių tik trokšta Jūsų širdis. Aš dariau su žemės riešutų sviestu ir bananais bei liesos varškės ir sūrelių įdaru (pakelis liesos varškės ištrintas su dviem vaniliniais sūreliais)
Pateikiau su graikišku jogurtu ir šviežių braškių padažu (didelė sauja braškių, kelios didelės trešnės, puse a.š. cukraus


). 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą